Zavrieť

Nové produkty

Kategórie blogu

Najnovší blog

Nedávne komentáre

  • 2
    Dec
    Gabriela Horáčková Voštináková
    Dobrý deň pán Peter....
  • 2
    Dec
    Peter
    Dobrý deň chcel som sa...
  • 2
    Dec
    Milan
    Ďakujem Vám. Pochopil som. Dám ho...
  • 2
    Dec
    Gabriela Horáčková Voštináková
    Sedenie tvárou k stene Vás dáva...
  • 2
    Dec
    Milan
    A keby som dal stôl k dverám...

Značky blogu

Darček pre Vás - Jedálenský stôl a zdravé Štedrovečerné menu
Darček pre Vás - Jedálenský stôl a zdravé  Štedrovečerné  menu
3
Dec
0

Nezabudnite na to, že Nový čínsky rok 2018 prichádza a stále máte čas upratať v dome všetko čo nepotrebujete. Okrem bežného predvianočného upratovania doplňte tento rok o upratanie – odstránenie nepotrebných veci. Odstráňte všetko spod postelí a spriechodnite toky chi energie. Veci, ktoré nepoužívate odneste do rôznych spolkov pre pomoc ľudí. Odstráňte rozbité a zlepené predmety v dome a nahraďte ich novými. Dajte si opraviť všetko nefunkčné v dome. Či už kvapkajúci kohútik, ktorým Vám uniká príjem financií do domácnosti alebo vŕzgajúce dvere, ktoré môžu spôsobovať hádky ale aj zdravotné problémy. 

Gabriela Horáčková Voštináková Blog

Nezabudnite na to, že Nový čínsky rok 2018 prichádza a stále máte čas upratať v dome všetko čo nepotrebujete. Okrem bežného predvianočného upratovania doplňte tento rok o upratanie – odstránenie nepotrebných veci. Odstráňte všetko spod postelí a spriechodnite toky chi energie. Veci, ktoré nepoužívate odneste do rôznych spolkov pre pomoc ľudí. Odstráňte rozbité a zlepené predmety v dome a nahraďte ich novými. Dajte si opraviť všetko nefunkčné v dome. Či už kvapkajúci kohútik, ktorým Vám uniká príjem financií do domácnosti alebo vŕzgajúce dvere, ktoré môžu spôsobovať hádky ale aj zdravotné problémy. Umiestnite si na východ zdravú kvetinku s guľatými lístkami s fotkou rodinky pre podporu zdravia a misku so slanou vodou pre ochranu proti stratám v roku 2018.  A to hlavne v prípade, ak tu máte vchodové dvere, spálňu či jedálensky stôl. Ak si prajete vedieť viac aká energia je v roku 2018 vo Vašom vchode, čítajte tu...

Jedálensky stôl FENG SHUI

Do stredu stola sa zvykne použiť symbol, ktorý podporuje matku v rodine.

Astrológia 9 hviezd KI je časťou čínskej astrológie, pozerá a skúma človeka podľa roku narodenia. Podľa tejto teórie sa z roku narodenia vypočíta t.z.v. KUA /GUA/ číslo. Existuje 9 typov KUA čísla a rozdeľuje ľudí do dvoch skupín- východnej  a západnej. Kua  číslo nám ukazuje základné charakterové črty človeka, odkiaľ prúdia pozitívne vibrácie /priaznivé a nepriaznivé smery/, ako a načo ich môžeme využiť a naopak ktorým smerom/ svetovým stranám/ by sme mali vyhnúť. 

Výber je podľa gua - kua čísla matky, takže ak je žena v dome kua číslo 1, potom do stredu stola sa hodí sklenená misa na ovocie, modré plávajúce sviečky, sklenené koreničky. Žena s kua 2,5,8, potom by v strede stola nemali chýbať žlté sviečky alebo keramická misa na ovocie. Kua 3 a 4 podporí drevo, prútené košíky, čerstvé kvety. Kua 6 a 7 zas nerezové, porcelánové a keramické predmety, misy, taniere, koreničky a soľničky . Pre kua 9 sú vhodné červené sviečky, prútené misy a drevené kuchynské doplnky. 

Čínsky lunárný kalenár
  Rok    Žena   Rok    Žena   Rok    Žena
  narod.   GUA   narod.   GUA   narod.   GUA
10. február 1910 Pes 6 10. február 1948 Potkan 8 9. február 1986 Tiger 1
30. január 1911 Prasa 7 29. január 1949 Byvol 9 29. január 1987 Zajac 2
18. február 1912 Potkan 8 17. február 1950 Tiger 1 17. február 1988 Drak 3
6. február 1913 Byvol 9 6. február 1951 Zajac 2 6. február 1989 Had 4
26. január 1914 Tiger 1 27. január 1952 Drak 3 27. január 1990 Kôň 5
14. február 1915 Zajac 2 14. február 1953 Had 4 15. február 1991 Koza 6
3. február 1916 Drak 3 3. február 1954 Kôň 5 4. február 1992 Opica 7
23. február 1917 Had 4 24. január 1955 Koza 6 23. január 1993 Kohút 8
11. február 1918 Kôň 5 12. február 1956 Opica 7 10. február 1994 Pes 9
1. február 1919 Koza 6 31. január 1957 Kohút 8 31. január 1995 Prasa 1
20. február 1920 Opica 7 18. február 1958 Pes 9 19. február 1996 Potkan 2
8. február 1921 Kohút 8 8. február 1959 Prasa 1 7. február 1997 Byvol 3
28. január 1922 Pes 9 28. január 1960 Potkan 2 28. január 1998 Tiger 4
16. február 1923 Prasa 1 15. február 1961 Byvol 3 16. február 1999 Zajac 5
5. február 1924 Potkan 2 5. február 1962 Tiger 4 5. február 2000 Drak 6
24. január 1925 Byvol 3 25.január 1963 Zajac 5 24. január 2001 Had 7
13. február 1926 Tiger 4 13. február 1964 Drak 6 12. február 2002 Kôň 8
2. február 1927 Zajac 5 2. február 1965 Had 7 1. február 2003 Koza 9
23. január 1928 Drak 6 21. január 1966 Kôň 8 22. január 2004 Opica 1
10. február 1929 Had 7 9. február 1967 Koza 9 9. február 2005 Kohút 2
30. január 1930 Kôň 8 30. január 1968 Opica 1 29. január 2006 Pes 3
17. február 1931 Koza 9 17. február 1969 Kohút 2 18. február 2007 Prasa 4
6. február 1932 Opica 1 6. február 1970 Pes 3 7. február 2008 Potkan 5
26. január 1933 Kohút 2 27. január 1971 Prasa 4 26. január 2009 Byvol 6
14. február 1934 Pes 3 15. február 1972 Potkan 5 14. február 2010 Tiger 7
4. február 1935 Prasa 4 3. február 1973 Byvol 6 13.február 2011 Zajac 8
24. január 1936 Potkan 5 23. január 1974 Tiger 7 23.január 2012 Drak 9
11. február 1937 Byvol 6 11. február 1975 Zajac 8 10. február 2013 Had 1
31. január 1938 Tiger 7 31. január 1976 Drak 9 31. január 2014 Kôň 2
19. február 1939 Zajac 8 18. február 1977 Had 1 19. február 2015 Koza 3
8. február 1940 Drak 9 7. február 1978 Kôň 2 8. február 2016 Opica 4
27. január 1941 Had 1 28. január 1979 Koza 3 28. január 2017 Kohút 5
15. február 1942 Kôň 2 16. február 1980 Opica 4  
5. február 1943 Koza 3 5. február 1981 Kohút 5  
25. január 1944 Opica 4 25. január 1982 Pes 6  
13. február 1945 Kohút 5 13. február 1983 Prasa 7  
2. február 1946 Pes 6 2. február 1984 Potkan 8  
22. január 1947 Prasa 7 20. február 1985 Byvol 9        


Prajeme šťastné a veselé Vianoce  v kruhu svojej rodiny v zdravšom poňatí. Feng Shui Harmony

Zdravé  Štedrovečerné  menu

Šošovicová polievka

Kapustnica

Kapor so zdravým zemiakovým šalátom

Sladké domáce pečivo

 

 

Šošovicová polievka

Potrebujeme:

1 hrnček šošovice, 1 bobkový list, morské riasy wakame (ak sa varia spolu s inými surovinami, zmäkčujú ich vlákna), 1 zemiak, 250 ml kokosového mlieka, ryžový ocot, soľ.

Ako na to:

Do dvoch litrov vody dáme variť šošovicu, bobkový list, morské riasy a na drobné kocky nakrájaný zemiak. Pridáme soľ podľa chuti. Varíme do zmäknutia. Napokon pridáme kokosové mlieko, všetko spolu necháme ešte prejsť varom a po odstavení dochutíme ryžovým octom.

  

Kapustnica

Potrebujeme:

1 kg kyslej kapusty, 2 hrste sušených húb, 3 – 4 ks sušených sliviek, bobkový list, prípadne domáca klobása (alebo údené tofu).

Ako na to:

Do hrnca dáme kyslú kapustu, huby, ktoré sme vopred namočili, bobkový list a sušené slivky. Všetko spolu povaríme približne 30 minút. Napokon si do kapustnice môžeme (ale nemusíme) pridať domácu klobásu nakrájanú na tenké kolieska alebo – vegetariáni – na kocky nakrájané údené tofu.

 

Kapor

Potrebujeme:

Kapra, 100 g hladkej špaldovej múky, čierne korenie, 1 čajovú lyžičku mletej štipľavej papriky (prípadne tí, ktorí majú radi pikantnejšie pokrmy, môžu pridať aj trochu štipľavej mletej papriky), soľ, 2 polievkové lyžice kokosového tuku (alebo kvalitného oleja).

Ako na to:

Špaldovú múku zmiešame s mletou paprikou a s korením. Naporciovaného kapra obalíme v tejto zmesi a z obidvoch strán pečieme na panvici na 2 polievkových lyžiciach kokosovom tuku, respektíve kvalitného oleja.

 

Zdravý zemiakový šalát

Potrebujeme:

1 kg zemiakov uvarených v šupke, 2 – 3 kyslé uhorky, cca 300 g sterilizovaného hrášku s mrkvou, 1 cibuľu, 1 kyslé jablko, ¼ zeleru, vodu, horčicu, ovčí alebo grécky jogurt a vodu, v ktorej sme varili zeler.

Ako na to:

Cibuľu nakrájame na drobno a zalejeme ju horúcou vodou. Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame ich na malé kocky. Na drobné kocky nakrájame kocky nakrájame aj uhorky, jablko a uvarený zeler. Vo väčšej nádobe zmiešame zemiaky, uhorky, jablká a zeler, pridáme sterilizovaný hrášok s mrkvou (bez nálevu), precedenú cibuľu, horčicu, jogurt, štipku čierneho korenia. Napokon prilejeme vodu, v ktorej sa varil zeler, a to v takom množstve, aby mal šalát správnu konzistenciu (aby nebol ani príliš riedky, ani príliš hustý). Osolíme a všetko spolu ešte raz premiešame.

Práve voda z zeleru spolu s jablkom napomáha tráveniu, vďaka čomu z tohto výborného šalátu nebude nikomu ťažko.

Orechové rožky

Potrebujeme:

Na cesto: 26 dkg špaldovej celozrnnej hladkej múky, 20 dkg masla, 15 dkg xylitolu alebo trstinového cukru, 10 dkg mletých vlašských orechov, 2 žĺtka

Na obaľovanie: 4 polievkové lyžičky práškového xylitolu (práškový xylitol sa dá kúpiť; pokiaľ ho ale náhodou nemáme, v kávovom mlynčeku jednoducho pomelieme klasický xylitol), 2 vanilínové cukre.

Môj tip: nožíkom rozrežeme vanilkový struk, vyškriabeme z neho vnútro, ktoré pomiešame so xylitolom. Túto zmes vsypeme do pohára s dobre uzatvárateľným viečkom, do vnútra vložíme ešte aj rozrezaný struk a nádobu uzavrieme. Po pár dňoch máme takto hotový voňavý a zdravý vanilínový cukor.

Ako na to:

Zmiešame všetky suroviny, vypracujeme z nich cesto a necháme ho odležať približne 30 minút. Potom z neho tvarujeme malé rožteky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov asi 20 minút. Po dopečení ich ešte horúce obalíme v práškovom xylitole zmiešanom s vanilínovým cukrom.

 

Linecké kolieska

Potrebujeme:

75 dkg hladkej celozrnnej špaldovej múky, 50 dkg masla, 20 dkg xylitolu, trochu nastrúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna, 3 žĺtky

Ako na to:

Všetky suroviny dobre zmiešame a z takto pripraveného cesta vytvarujeme bochník, ktorý necháme odležať cca 30 minút. Potom cesto vyvaľkáme, povykrajujeme z neho kolieska, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre pri teplote 170 stupňov pečieme približne 16 minút.

 

Makové rezy

Potrebujeme:

Na cesto: 250 g špaldovej celozrnnej hladkej múky, 100 g xylitolu, 5 vajec, 200 ml kokosového mlieka, 50 ml vody, 120 g masla, 1 vyškrabaný vanilkový struk, 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny

Na plnku: 250 g mletého maku, 50 g xylitolu, 150 ml kokosového mlieka, 1 lyžicu oleja.

Ako na to:

Žĺtky so xylitolom vyšľaháme a postupne pridávame múku, mlieko, vodu, tuk, sódu bikarbónu a vyškrabaný vanilkový struk. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto naň vylejeme. Potom spolu vyšľaháme mak, olej, xylitol a mlieko, zmes navrstvíme na cesto a dáme piecť do rúry. Keď uvidíme, že je koláč upečený približne do troch štvrtín, na chvíľu ho z rúry vytiahneme, rovnomerne naň navrstvíme sneh vyšľahaný z bielkov a dáme do rúry dopiecť. Koláč je správne upečený, keď je jeho povrch jemne ružovkastý.

Vianočné menu pre Vás pripravila Hajnalka Szucsova - astrologička venujúca sa čínskej medicíne a zdravej výžive. hajnalka.astro@gmail.com

Komentár