ÚSPECH

Rok vodného tigra 2022

Vodný tiger roku 2022 znamená opatrnosť, rast, rozvoj, výzvu, tvorbu, plánovanie a dobrú prípravu.
Rok 2020 bol rokom jangovej kovovej krysy. Jangový kov prenesene silný vietor na šírenie vírusu COVID-19. Rok 2021 bol rokom jinového kovového byvola, čo je zase pomalé prúdenie vzduchu a pomáha vírusu mutovať. Rok 2022 je rokom jangového vodného tigra. Tiger je z astrologického hľadiska prvom dreva, tzn. prichádzajúca jar, nový štart, ale opatrne. Nasledujúci rok tigra bude v očakávaní konečne odlišný oproti predchádzajúcim rokom kovu. Toto by mal byť najdôležitejší aspekt po roku 2021 – čo znamená, že pandémia je pod kontrolou a svet sa opäť dáva do pohybu.

Čínsky kalendár, bežne známy ako farmársky, alebo Hsia kalendár, je fascinujúco presný systém, ktorý nielen zaznamenáva plynutie času, ale je aj nástrojom na poznanie udalostí včas. Slávny tradičný systém – BAZI– presne odkazuje na čítanie osudu človeka z údajov o jeho narodení, ako sú prezentované vo formáte kalendára Hsia. Jedinečnou vlastnosťou takéhoto kalendára je, že všetky informácie o čase – rok, mesiac, deň a hodina sú prezentované z hľadiska piatich základných prvkov – kovu, vody, dreva, ohňa a zeme, o ktorých sa predpokladá, že sú základnými zložkami všetkého vo vesmíre. Vzťah medzi piatimi prvkami presne pomáha človeku predpovedať, čo príde prostredníctvom jeho bohatstva, a preto je možné pomocou tohto poznania vyčítať viac o nadchádzajúcich obdobiach.


Z elementov bude chýbať úplne kov a stále pociťujeme nedostatok ohňa, čo v roku 2022 znamená práve zdroje a inteligenciu. Prejaviť sa to môže zlými rozhodnutiami urobenými v zhone. Preto nereagujte impulzívne a doprajte si dostatok času pre ďalšie konanie. Je potrebné si dávať pozor a byť viac než ostražitý.

ROK TIGRA
V kalendári Hsia v roku tigra 2022 sa nachádzajú dva čínske znaky, jangová voda sediaca na vrchole tigra, ktorý je prvokom dreva. Ide o podporný cyklus prvkov, čiže všeobecne to môže priniesť viac harmónie do medzinárodných vzťahov. Rok 2022 prinesie drevo, ktoré je považované za čas zrodu, nachádza sa tu ukrytý jangový oheň, ktorý prinesie dlho očakávané teplo, šťastie a pozitívnu energiu. Jangová voda na vrchu ale predstavuje divokú vodu, z ktorej sa niekedy stáva aj tsunami. To môže vyvolať impulzívne a prudké násilné činy bez starostlivého zváženia a plánovania. Preto stále môže dochádzať k potýčkam a konfliktom a dokonca k vojnám a ničivým akciám. V minulosti pred 60 rokmi  rok vodného tigra nebol taký pokojný, ale našťastie sa konflikty rýchlo vyriešili kompromisom a zdržanlivosťou.

No zdá sa, že rok vodného tigra bude pozitívnejší a produktívnejší a po katastrofálnej pandémii COVID 19, ktorá to spôsobila, by malo byť viac túžby mať pokojný, zotavovací a uzdravujúci rok za posledné dva roky. Preto je ľahšie dospieť k mierovému urovnaniu, aby sa vyriešilo napätie a konfrontácie.
Symbolom kreativity, rastu, pohybu a cestovania a dôjde k dobrému zotaveniu z nečinnej atmosféry rokov 2020 a 2021. Keďže sa svetová ekonomika tiež zotavuje bude viac radostných pocitov, ktoré prinesú zábavu a cestovanie,
Tiger tiež nie je mierumilovné zviera a drevo sa často spája s vetrom. Preto môžeme očakávať búrlivé počasie.

Znamenia, ktoré pocítia sílu roku 2022 sú byvol (v koreňoch vlastní jin-zem, jin-kov, jin-vodu, tieto sa dopĺňajú s prvkami, ktoré má tiger). Hovorí sa, že byvol bude najšťastnejšie zviera v roku 2022. Ďalej pekný vzťah má tiger s prasaťom. Avšak tiger, ktorý sa skladá z troch jangov a opica z troch jinov nenapovedá pre dobrý rok pre opicu.


V priamom konflikte s tigrom je práve opica. Tieto strety zvyčajne spôsobia turbulencie, pohyby, nehody alebo zmeny... Keďže ide o stret putujúcich hviezd, bude to stimulovať nešťastia súvisiace s dopravnými nehodami, bude viac havárií áut, vlakov a lietadiel. Ľudia narodení v roku opice môžu očakávať viac cestovania alebo pohybu, ako je zmena zamestnania alebo sťahovanie. Je potrebné nosiť prívesok prasa ako ochranu, aby ste odlákali tigra. Pre ľudí, ktorí sú v konflikte s rokom, je v poriadku viac cestovať, robiť zmeny, ako je sťahovanie alebo zmena zamestnania. Prívesok ochrany by mal nosiť aj samotný tiger, z dôvodu stretu s Veľkovojvodom. Pre ľudí narodených v roku opice je dobré minimalizovať cestovanie priamo smerom na severovýchod, pretože v roku 2022 je to smer Veľkovojvodu. Je potreba venovať zvýšenú pozornosť pri riskantných športoch, lepšie sa im vyhnúť.


Ľudia, ktorí majú v Bazi tabuľke znamenie hada alebo opicu, sú pod vplyvom tzv. trestu ohňom, čo zvyčajne prinesie disharmóniu, podráždenie, obavy a frustráciu, ako aj chorobu súvisiacu s elementom ohňa, ktorým môže byť srdce, krvný obeh a zápal. Aj pre nich je tiež dobré nosiť prívesok prasa ako ochranu, aby sa minimalizoval negatívny efekt.

Rok tigra je rokom šľachtica pre ľudí narodených v roku alebo dňa  jinového kovu. Sú to roky končiace na 1. Napríklad 1951, 1961, 1971, 1981, 1991... atď. Šľachtic znamená anjela, ktorý prichádza z neba, aby poskytol záchranu a podporu, a taký šľachtic často prináša riešenie problémov a robí rok pohodlnejším a plynulejším.

Tiger je jarné drevo obsahujúce prvky jangového dreva, jangového ohňa a jangovej zeme. Preto sa považuje za matku a miesto narodenia ohňa a je silné pri vytváraní ohňa. A to bude znamenať, že dlho neprítomný oheň za posledné 3 roky sa konečne objaví, aby priniesol teplo, pozitívnu energiu a dôveru. Tieto veľmi podporia ekonomické aktivity a prinesú silné oživenie na spotrebiteľský trh, ako je zábava a reštaurácie. Tiger je tiež mocná „Cestujúca hviezda“, ktorá podnieti mnohých ľudí cestovať a pohybovať sa. Ako taký vráti medzinárodné cestovanie s cestovným ruchom a leteckým biznisom do normálu po dvoch strašných mŕtvych rokoch v rokoch 2020 a 2021. Toto by mal byť najdôležitejší aspekt po roku 2021 – čo znamená, že pandémia je pod kontrolou a svet sa opäť dáva do pohybu.

Po silných rokoch vody čiže strachu a pandémie, prichádza rok 2022 rok tigra. Element oheň, tento nám vráti  pozitívny optimizmus a prinesie oživenie ekonomiky. Bude to rok obnovenia obchodných a cestovateľských aktivít a svet sa po 2 pochmúrnych rokoch rozžiari. Element drevo presne symbolizuje rast a aktivity. Ekonomický rast sa teda vráti a akciový trh sa stane veľmi aktívnym. Element drevo presne symbolizuje rast a aktivity. Ekonomický rast sa teda vráti a akciový trh sa stane veľmi aktívnym.

V tradičnej čínskej medicíne prvok dreva predstavuje pečeň. Je tiež zodpovedný za rast a činnosť a pohyb našich končatín. Takže ľudia majú tendenciu viac sa hýbať, cvičiť a športovať. Prvok vody navrchu súvisí s obličkami, močovým systémom a pohlavnými orgánmi. Takáto voda sediaca na dreve je však slabá, preto je stále potrebné užívať doplnky ako Omega 3 olej na podporu vodných aspektov. Voda aj drevo sú proti zemi, čo je náš žalúdok a tráviaci systém. Preto je tiež dobré užívať ohnivé doplnky, ako je COQ10 na podporu zeme a viac antioxidantov na reguláciu nášho prvku zeme, ktorý sa vzťahuje aj na naše bunky. Nás tím stavil na probiotický základ ako maximálna podpora imunity.

Očakáva sa, že prvok vody a dreva v roku 2022 prinesie prosperitu kovopriemyslu a zemskému priemyslu; je to preto, že kov víťazí nad drevom, takže prvok dreva je symbolom peňazí pre kovopriemysel, ktorý zahŕňa bankovníctvo, high-tech, automobilizmus, strojárstvo, šperky a drahé kamene... Druhým najlepším odvetvím by mohla byť zem, napr. zem si podmaňuje vodu, takže voda znamená peniaze pre priemysel zeme. Zemské odvetvia sú nehnuteľnosti, baníctvo, poisťovníctvo, počítačový softvér…. Vodárenský priemysel vníma drevo ako produktivitu, takže aj vodárenský priemysel bude ťažiť z rastu a pohybu dreva. Vodné odvetvia sú komunikácia, doprava a lodná doprava. Drevársky priemysel čelí vážnej konkurencii, drevospracujúci priemysel je textilný, mediálny, papierenský, časopisecký. Ohnivý priemysel v roku tigra nezarába peniaze, pretože je tu úplná absencia kovu, ktorý je ich peniazmi. Tj. promotérske služby, zábavný priemysel, zážitková gastronomia, osvetlenie, elektronika, alkoholový priemysel, kozmetické služby, vizáž. Kov v čase príde v jesenných mesiacoch od 7.8 - 6.11, tu môže ohnivý priemysel pocítiť nárast príjmov.

Aj energie Feng Shui sa z roka na rok menia.Preto je potrebné dávať si pozor na prerozdelenie dobrých a zlých energií na začiatku každého roka, aby sme mohli prijať potrebné opatrenia, ak by sa nejaká zlá energia náhodou dostala na dôležité miesta nášho bydliska alebo kancelárií. V roku tigra prichádza do centra zlá energia nazývaná „Päť žltých“ – symbolizujúca prekážky a nešťastie. Čítajte viac..

 

 

 

 

 

 

 

 

finalSSGABRIELA Horáčková Voštináková,
Slovensko a Česká Republika

Janáčková , 811 08 Bratislava
IČ: 05763614, DIČ: CZ8051178432

00 421 949 862 130

INFO@FENGSHUIHARMONY.SK

©2006-2022 FengShuiHarmony.sk, Hosted on MyDreams VPS server