ÚSPECH

Rok dreveného draka 2024

ROK DREVENÉHO DRAKA

V roku draka sa v kalendári Hsia nachádzajú dva čínske znaky. V nebeskej vetve to je jangové drevo a v pozemskej znamenie zverokruhu drak s hlavným prvkom v koreňoch zem. Ak si predstavíme prvky zem a drevo, tak ide o dobyvateľský vzťah, ktorý naznačuje, že pôjde o viac konfliktov a menej harmónie.

 

Yangové drevo predstavuje vzpriamený strom s charakterom tvrdohlavého vodcu, ktorý nechce robiť kompromisy. Môžeme to aj spojiť so súčasnými vojnovými udalosťami a nahnevanou atmosférou. Našťastie drak má vo svojich koreňoch aj vodný prvok a jinové drevo. Preto súčasne je možné aj zmierenie.

Drak je považovaný za „hviezdu umenia“, ktorá bude stimulovať zábavu, umenie, krásu a iné akademické kultúrne podnikanie. Je to tiež „osamelá hviezda“, ktorá vedie k izolácii a frustrácii v medziľudských vzťahoch. Predstavuje to tvrdohlavú osobu, viac nespokojnosti a antisociálnych pocitov, ktoré môžu viesť k výstrednému správaniu a duševným problémom. Ďalším negatívnym aspektom draka je „neprítomnosť šľachtica“ a „seba trestanie“, všetky tieto nepríjemné aspekty môžu priniesť spurné činy, nenávisť, brutálne boje a zabíjanie. Preto je potrebné dbať na duševné zdravie a dobré podporovať relaxačné cvičenia ako Tai chi, joga, meditácia. A je dobré byť trpezlivý a pri riešení problémov zaujať kompromisný a konzervatívny postoj. Budú to teda ťažké rokovania, ale obe strany budú na konci dňa stále schopné dosiahnuť nejaký druh porozumenia a dohody. Ako napríklad uzavretie mierovej dohody medzi Ruskom a Ukrajinou, medzi Čínou a USA, medzi Izraelom a Palestínou... 

Čínsky kalendár je v 60-ročnom cykle, čo znamená, že máme rovnaký jangový drevený rok draka pred 60 rokmi v roku 1964. Rozhodne to nebol pokojný rok, ako to bolo na vrchole vojny vo Vietname s USA a s tým spojené študentské hnutia a protesty proti vojne.  Rasistické predsudky. 

V júny  1964 došlo v západnom Nemecku k masakru v kolínskej škole, kde vrah použil plameňomet na zabitie 10 učiteľov a študentov, čo je poukázanie na nedávny masaker. V Singapure došlo k rasovým nepokojom. Spomíname aj na koncert Rolling Stone v Holandsku, ktorý sa vymkol kontrole a vyústil do nepokojov. Ďalej pri futbalovom zápase v peruánskej Lime došlo k nepokojom , 319 zabitých a 500 zranených.

Keďže stále chýba prvok oheň, napovedá to  možných leteckých nešťastiach. 5.júla 1964 havarovalo lietadlo spoločnosti Pacific Air Lines v Kalifornii a všetci cestujúci zomreli. Ďalší let spoločnosti Northwest Airlines sa zrútil na Floride, zomrelo 43 ľudí.

Pohľadom štyroch pilierov osudu alebo aj tzv. BAZI je drak v trestnom konflikte so psom. Ide o stretnutie dvoch zemských prvkov, čo naznačuje zemské katastrofy, ako je zemetrasenie, zosuv pôdy a nehody na cestách. Zdravotne zem je spojená so žalúdkom, pankreasom a svalmi. Preto ľudia, ktorí majú vo svojom BAZI draka alebo psa môžu trpieť žalúdočnými problémami, cukrovkou, bolesťami hlavy, dokonca rakovinou. Toto platí aj pre tých, ktorí majú už tak veľa prvku zeme.

Tým, že stále chýba prvok oheň, hrozia choroby súvisiace so srdcom, mozgom a nervovým systémom. Zdravotne je dobré používať doplnky OMEGA 3, COQ10 na podporu energie a krvi, hlavne ak vám chýba jang. Je vhodné sa poradiť s odborníkmi pre TCM.

Osoby, ktoré majú v BAZI psa alebo draka by mali byť tento rok veľmi opatrní. Odporúča sa nosiť prívesok kohúta, ktorí v spojení s ročným drakom dokáže uvoľniť intenzitu stretu. Každopádne sa odporúča, aby sa vyhýbali riskantným športom či podnikaniu.

Pes je v najnepriaznivejšej pozíci tento rok. Je v tzv. súboji s drakom. Môže ísť o veľké životné zmeny, ako sťahovanie, alebo len cestovanie ale po nepriaznivej stránke o nehody. Ak máte psa v mesiaci narodenia môže ísť o zmenu zamestnania. Preto je dôležité, aby títo ľudia necestovali smerom na JV, kde je tento rok Veľkovojvoda. Opatrní by mali byť hlavne ľudia, ktorí majú v BAZI  znamenia draka a aj psa. Poprípade v časovej priamke sa nachádza jedno, či druhé znamenie. Odporúča sa nosiť symbol ochrany a to prívesok kohúta, ide o tajného priateľa draka.

Ľudia, ktorí majú jangový kov v roku alebo dni svojho narodenia, budú v roku 2024 vystavení stretu s jangovým drevom. Môžu spôsobiť problémy s končatinami, pokožkou alebo hlavou alebo vlasmi.

Vo všeobecnosti je rok jangového dreveného draka s jangovým drevom na vrchu a zemným drakom pod symbolom kreativity a rastu, ale aj odporu a dodržiavania zásad. A atmosféra bude konfrontačná a ťažko kompromisná. Rok draka sa bude niesť v určitom optimizme v spojení s oživením ekonomiky, cestovaním, zábavou. Tento sa na jeseň zase spomalí a novú silu pocítime až príchodom ohňa v roku 2025 roku hada. Na jar 2025 konečne nastane ekonomický rozmach.

Z priemyslov bude na výslní práve kovopriemysel – autá, stroje, strojárstvo, krása a starostlivosť o pleť. Nebude zaostávať ani priemysel drevársky – média, bylinky, pestovanie rastlín, móda, životné prostredie. V tomto roku sa bude dariť aj priemyslu spojenému s ohňom ako je zábava, reštaurácia, výroba energie, divadlo, film,… Najväčší problém bude práve s odvetviami spojenými s prvkom zem a to sú práve nehnuteľnosti, predaj umenia, poradenstvo a to práve z dôvodu, že tu bude silná konkurencia. Priemysel spojený s vodou ako prepravné spoločnosti, doprava všeobecne, medicína, kúpele týmto sa bude dariť finančne skôr v lete v období ohňa.

Príchod 9 veku alebo periódy… Ide o veľký energetický posun prinášajúci značné zmeny v prosperujúcich lokalitách a sociálno-ekonomických a kultúrnych tendenciách.

S príchodom „Vek 9“ v roku 2024 sa viac pozornosti venuje rozvoju metaverse podnikania, ktoré zahŕňa kryptomeny a NFT… takéto aktivity majú špekulatívny charakter a správanie na trhu je podobné ako na akciovom trhu. Jeho cenová hladina ako taká kolíše s istotou ako akciový trh. Preto je element ohňa nevyhnutný pre jeho prosperitu. Keďže oheň v roku 2024 úplne chýba, nadšenie investovať do metaverzného biznisu a kryptomien môže v druhej polovici roku 2024 ochladnúť, ako napríklad akciový trh.

Prečítajte si čo nám prinesie 9 perióda – 2024 - 2043

finalSSGABRIELA Horáčková Voštináková,
Slovensko a Česká Republika

Janáčková , 811 08 Bratislava
IČ: 05763614, DIČ: CZ8051178432

00 421 949 862 130

INFO@FENGSHUIHARMONY.SK

©2006-2022 FengShuiHarmony.sk, Hosted on MyDreams VPS server